5 Views
1 Views
2 Views
3 Views
0 Views
Ariana Grande

Ariana Grande – Butera 1993. június 26-án látta meg a napvilágot Boca Ratonban, Florida megyében, az Egyesült Államokban. Édesanyja Joan Grande, édesapja Edwards Butera. Egy testvére van, Frankie Grande. Első színpadi szerepét a ’13’ c. musicalben kapta. 2010-ben bújt Cat Valentine bőrébe, a V mint Viktória c. sorozatban. Színészi és énekesi karrierje ettől a szereptől indult be igazán. Ő és Jennette McCurdy önálló sorozatot kaptak, a Sam & Cat-et. Zenei karrierjét 2013-ban kezdte el kamatoztatni, első dala a “Put Your Hearts Up” volt. 2013-ban kiadta első albumát, a Yours Truly-t. Nemzetközileg a következő évben vált elismerté, ugyanis ekkor adta ki a “Problem”, “Break Free” és a “Bang Bang” dalait. Második nagylemeze a My Everything nevet kapta. 2015 szeptemerében pár rész erejéig szerepelt a Scream Queens-ben is. Harmadik albumba névváltoztatáson is átesett, a végleges választása a “Dangerous Woman” lett. 2017 február 2-án indult el a promotáló turnéja Észak-Amerikába, Európába, Ázsiába és Óceániába is ellátogatott, hogy találkozhasson a rajongóival. A május 22-én történt terrorcselekmény miatt lemondásra került, de az énekesnő két hét múlva visszatért és újra színpadra állt. A turné szeptember 21-én véget ért. 2018 január 1-jén Ariana megosztott velünk egy kis részletet egy számból és kis eltűnés után szinte minden platformon megosztotta, hogy április 20-án kiadja legújabb kislemezét, amely “No Tears Left To Cry” névre lett keresztelve. Ezen a napon a hozzá készült videóklip is megjelent. Pár duett kiadása után megérkezett a második hivatalos kislemez, a God Is a Woman, bár előtte megjelent a The Light Is Coming is. Augusztus 17-én Ariana piacra dobta a 4. stúdióalbumát, amely a Sweetener lett. 2018 október 25-én bejelentette, hogy világkörüli turnéra indul, majd nem sokkal később közzétette hogy egy újabb szerzeményt kapunk, ez volt a “Thank U, Next”, mely egyben az 5. stúdióalbumának a neve, ami február 6-án jelent meg olyan számokkal, mint a “7 rings” és a “break up with your girlfriend, i’m bored”. Március 19-én elindult a Sweetener/Thank U, Next világkörüli turné és legnagyobb meglepetésünkre az énekesnő Bécsbe is ellátogat.

ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

Mielőtt bármelyik modul böngészésébe is belevágnál, ezen adatok elolvasása nélkül nem érdemes. Ha igazi Arianator vagy / vagy szeretnél az lenni, akkor feltétlen ismerned kell ezeket az adatokat is! Hol született, kik a szülei, mennyit változott az évek során, illetve milyen neves díjakat zsebelt be!

ÉRDEKESSÉGEK

Az előző részlegben alaposan áttanulmányozhattad az életét és a karrierjét. Ezekben a modulokban viszont még jobban megismerheted az ő csodálatos személyiségét, betekintést nyerhetsz a házába, megtudhatod miért viseli a piros madzagot a kezén, illetve az összes tetkójáról olvashatsz részletesen.

SZTÁRKAPCSOLATAI

A gyönyörű énekesnő fiatal kora ellenére számos hírességet ismer! Köztük vannak sorozatbeli kollégái, legendás énekesek és Hollywood-i színészek is. Nicki Minaj-al szoros barátságot ápol, de a Victorious-ból ismert Elizabeth Gillies-el a mai napig tartják a kapcsolatot.